Microneedling

Microneedling är en djupgående och avancerad behandling som effektivt behandlar trött och glåmig hy, förstorade porer, ärr, fina linjer och rynkor. Genom att penetrera det översta hudlagret med en nålpenna ökar hudens produktion av kollagen, elastin och fuktbindande hyaluronsyra. På så vis får din hud en kraftig hudföryngring, ökad lyster, förbättrad struktur och spänst.

Huden producerar hela tiden kollagen som är kroppens eget föryngringsprotein. Men produktionen minskar i takt med att vi blir äldre. Därför blir huden tjockare, grova porer och fina linjer uppträder och huden upplevs glåmig och trött. Vi använder oss av olika serum som vi tillför under behandlingen som vi noggrant väljer ut i en hudkonsultation innan behandlingen.

Vi inleder varje behandling med en hudkonsultation där vi tillsammans bestämmer vilken behandling som passar dig och din hud. Konsultation ingår i priset.

Microneedling

BB glow

BB glow tillför en färgton som är lik din egen denna jämnar ut din hudton och ger lyster till din hud. Även här använder vi en penna med små micronålar som vi för över huden. Det är ett bra kompliment till microneedeling eller som en egen behandling.

Vi inleder varje behandling med en hudkonsultation där vi tillsammans bestämmer vilken behandling som passar dig och din hud. Konsultation ingår i priset.

BB lips

När man gör BB lips så tillför man en färgton till läpparna så de får mer färg eller annan nyans och återfuktar läpparna. Även här används en penna med små micronålar som vi för över läpparna.

Hur många behandlingar behövs?

Med Microneedling upplever du en förbättring redan efter första behandling. För ett långvarigt resultat rekommenderar vi oftast flera behandlingar, vilket är individuellt och beror på din huds förutsättningar och vilket resultat du vill uppnå. För lyster och uppfräschning räcker generellt 1-2 behandlingar medan du uppnår en långvarig hudföryngring efter 4-6 behandlingar.

Vilka ska inte utföra en Microneedling?

Man bör inte utföra en Microneedling under graviditet eller amning. Om du har en pågående infektion i kroppen eller aktiv akne på området bör vi avvakta med behandling tills denna har läkt ut.

Efter en Microneedling

Efter bara några dagar kommer du uppleva ökad lyster förbättrad struktur. Därefter blir din hud bättre och bättre under upp till sex månader efter behandlingen. Efter behandlingen kan viss rodnad och svullnad uppstå, vilket normalt lägger sig inom ett dygn och upp till en vecka efter en djupgående behandling. Att tänka på efter behandlingen, på grund av infektionsrisken bör du undvika att röra vid ansiktet och använda smink, undvika sol och solexponering i en vecka.